Eşanjör

Mobil Menu
  • Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi’nde Plakalı Isı Eşanjörleri Semineri Verdik

    03 Mayıs 2019

    Eskişehir Makine Mühendisleri Odası’nda gerçekleştirilen eğitimde Ekin Endüstriyel, Ekin Akademi ailesi olarak “Plakalı Isı Eşanjörleri” semineri verdik. Sunumuna ısı transfer ilkeleriyle başlayan Makina Mühendisi Yunus Emre Gök; plakalı ısı eşanjörlerinin tasarım kriterleri, örnek tesisat şemalarıyla beraber uygulama alanları, servis ve bakım konularından bahsetti. Seminer; plakalı eşanjörlerin farklı akışkanların birbirlerine karışmadan plakalar üzerinde ısılarını aktarması sebebiyle ısıtma ve soğutma işlemlerinde ve bölgedeki endüstriyel kuruluşlar tarafından oldukça yaygın bir şekilde kullanılmasından dolayı yüksek katılımla gerçekleşti. Katılımcıları, plakalı eşanjörler hakkında detaylı bilgilendiren Yunus Emre Gök merak edilen soruları titizlikle cevaplandırarak katılımcıların memnuniyetini kazandı.

    Ekin Endüstriyel'de Mentorluk Sistemi
  • DTK Nisan 2019 Dergisi

    Plakalı Eşanjörler için Gerekli Tesisat Ekipmanları Makalemiz

    Ekin Endüstriyel'de Mentorluk Sistemi
  • İGSAŞ Kütahya’da Borulu Eşanjör Bakımı yaptık!

    19 Nisan 2019

    Ekin Endüstriyel, Kütahya İGSAŞ’ta borulu eşanjör bakımını gerçekleştirdi. 1961 Yılından 2004 yılına kadar kullanılan borulu eşanjör, tıkandığından ve açılamadığından dolayı yerine plakalı eşanjör kullanılmaya başlanmıştır. Borulu eşanjör temizlenmeden, olduğu yerde bırakılmış ve iç birikintileri katılaşarak temizlenmesi zor hale gelmiştir. 2019 Nisan ayına kadar kullanılmaya devam edilen plakalı eşanjör kullanım prosesinden dolayı sürekli tıkanır hale gelmesi, yedek parçasının çok pahalı olması, hem işletme hem de bakım maliyetlerini artırdığından İGSAŞ tekrar borulu eşanjörün devreye alınmasını gündeme getirmiştir. Yapılan çalışmalarda, özel kimyasallar, özel makinalar kullanılmış, boru içleri tamamen açılmıştır. Borulu eşanjör basınç sızdırmazlık ve kalınlık ölçüm testlerini de başarıyla geçerek İGSAŞ’a teslim edilmiştir. Her tip borulu eşanjör için MIT’in uzman kadrosu temizlik, bakım ve tamirat hizmeti sağlamaktadır. Mümkün olan en kısa zamanda bakım ve temizlik işlemleri tamamlanmakta ve işletmenize ilk günkü performansında teslim edilmektedir. Temizliğin yanı sıra, zaman içinde korozyona uğrayıp deforme olan iç borular, borulu eşanjörün yapısına bağlı olarak tek tek veya demet olarak değiştirilebilmektedir. Bu işlem sırasında boru malzemeleri istenildiği gibi seçilebilmektedir.

    Ekin Endüstriyel'de Mentorluk Sistemi
  • Four Effects 2019'da Yerimizi Alıyoruz!

    03 Nisan 2019

    Alanında Türkiye'de ilk kez 2019'da gerçekleşen, binlerce katılımcının iştirak ettiği ve sektörün en büyük firmalarının sponsor olduğu ‘’Four Effects ‘’mühendislik toplantısı 4 Nisan 2019'da 2.'sini gerçekleştirecektir. Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Convention Center'da gerçekleşecek olan ‘’Four Effects ‘’ organizasyonunda Ekin Endüstriyel olarak bizlerde yerimizi alıyoruz. Merak edilen yeni ürünlerimiz ve mühendislik çözümlerimizle tanışmak için sizleri de standımıza bekliyoruz.

    Ekin Endüstriyel'de Mentorluk Sistemi
  • Tersane Dergisi Mart 2019

    30 Mart 2019

    Denizcilikte İlk Tercih MIT Eşanjörler Makalemiz

    Ekin Endüstriyel'de Mentorluk Sistemi